Skip to main content

COLUMN

Geloven op het werk

Geloven doe je in de kerk, hoor je weleens zeggen. En inderdaad, weinig mensen zullen twijfelen aan de directe relatie tussen kerk en geloven. Maar of het daarbij moet blijven? Geloven doe je op de werkvloer, dat zou evengoed een stelling kunnen zijn. Over dit thema hebben CHE, Lelie zorggroep en Woord en Daad zich de afgelopen jaren gezamenlijk bezonnen.

We zochten naar de verbinding tussen geloof en professioneel handelen op de werkvloer in diverse contexten. Want dat de ene werkvloer de andere niet is, weet u als ondernemer als geen ander. Bovendien is werken in Nederland anders dan werken in Colombia of Bangladesh.
Op het afsluitende symposium over dit onderzoek hoorde ik een zin die bleef hangen. Niet omdat het zo vernieuwend was, maar juist vanwege de eenvoud. Een eyeopener dus. ‘Geloof op de werkvloer is geen kers op de taart. Geloof, identiteit is verweven met heel ons zijn, met aanwezig zijn’. Terug naar de basis, dat is een opluchting.

Dat leest u ook terug in de artikelen in deze Daadkracht. Onze partners en Nederlandse ondernemers vertellen over identiteit in hun werk. We hopen u te inspireren om ook bezig te zijn met dit thema. Want geloven doe je in de kerk én op de werkvloer. Dat geloof ik echt.

Roeland van Everdingen
Accountmanager Bedrijven,
Vermogensfondsen en Kerken
[email protected]
06-1296 1049

Close Menu

 

Daadkracht Online is gecreëerd in BladenMakers’ InZine.

COLOFON
Daadkracht is een uitgave van Stichting Woord en Daad voor betrokken ondernemers.

Redactie: Jacoline de Kruijf, Marlies Moret (hoofdredacteur), Rudolf Mulderij (eindredactie), Hannah Neele

Ontwerp en realisatie: BladenMakers.nl

Uitgave Stichting Woord en Daad, Postbus 560, 4200 AN Gorinchem, 0183-611800, IBAN: NL64RABO0385487088
[email protected]

EERDERE EDITIES
Sept ’22
April ’22